Σχετικά με εμάς

Με σκοπό να εξαλείψουμε τουλάχιστον το πρόβλημα του χώρου, ξεκινήσαμε μια κοινή προσπάθεια.11 άτομα από την Βόρεια Ελλάδα ,με κοινό στόχο να στεγάσουμε κάπου την πλειοψηφία των ρετρό αναμνήσεων μας, δημιουργήσαμε το RetroClub ,έναν “άτυπο χώρο συνάντησης”  για όλους τους “ρετρόπληκτους” της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο!

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ τις δραστηριότητές μας τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ το 2013!

αν και οι περισσότεροι είμαστε χρόνια συλλέκτες ή μη.

Μετά από προσπάθειες και εργασίες μηνών , καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν φιλόξενο τόπο συνάντησης, για συζητήσεις, καφέ, διαφωνίες και φυσικά…παιχνίδια αλλά και ρετρο-προγραμματισμό!

Κάθε μέλος έχει συνεισφέρει με διαφορετικό τρόπο σε αυτή την συλλογική προσπάθεια και το αποτέλεσμα δικαιώνει και ικανοποιεί τις προσδοκίες μας σε μεγάλο βαθμό!

Mέχρι αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο χώρο:ένας Amstrad 6128,ένας Commodore 64 με το drive του 1541,μια Amiga 500+ με 2ο εξωτερικό floppy και σκληρό δίσκο!,ένα Playstation 1,ένα ATARI 800XL με διάφορα Cardridge games,ένας AMSTRAD 1512,δύο ZX Specrum 48K (ναι ο γομολάστιχας!) 1 Pong συνδεδεμένα με ρετρό ασπρόμαυρη τηλεόραση 1 Sega MegaDRIVE , φυσικά  retro-PC αλλα και πολλά άλλα ρετρο-μηχανήματα όπως μπορείτε να δείτε εδώ!

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από έγχρωμα μόνιτορ (όπου αυτό είναι εφικτό) ή 14αρες έγχρωμες τηλεοράσεις με ήχο που αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες των θρυλικών home micros και παιχνιδομηχανών της εποχής!

H λίστα μεγαλώνει συνεχώς!

Επισκεφθείτε το www.retroclub.info για να μας γνωρίσετε καλύτερα και γιατί όχι,να γίνεται και εσείς μέλη αυτής της μεγάλης ρετρό-παρέας!

  επικοινωνία: info@retroclub.info

 

 

4 replies on “Σχετικά με εμάς”

Που ακριβώς βρίσκεστε και ποιες μέρες και ως μπορούμε να έρθουμε;

Κυριάκο τσέκαρε το email σου.
Ευχαριστώ

Καλησπέρα σε ποιο μέρος της Θεσσαλονίκης βρίσκεστε και ποιες μέρες μπορούμε να έρθουμε (όταν ξαναεπιτραπει εξαιτίας του κορονοιου)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.